4 jan 2024

Kerstvakantie Knutseldag

'Normaal' zijn kinderen de hele dag weg. Ergens ... met vriendjes, of op het voetbalveld. Maar niet thuis, en helemaal niet binnen. Malang had ik beloofd te helpen met de knipselvellen die ik meegenomen had van de supermarkt  op Vlieland. Groepjes boodschappen konden ingekleurd en later uitgeknipt worden. Om uiteindelijk als interieur te dienen van een kijkdoos. "Doen we echt in de kerstvakantie, ok?"
Inkleuren deed hij  op een avond voor het slapen gaan, super geconcentreerd. Nog net geen puntje van zijn tong uit de mond. De kijkdoos zelf  kon uiteraard niet wachten en de voetbaldag werd eraan opgeofferd. Binnen aan tafel  kreeg de doos ramen en  deuren die met stukjes ducktape beplakt werden met 'glas'. Buiten op de veranda werd hij  geschilderd en te drogen gezet op de jeep.  Ook de ramen werden dicht geschilderd, ja waarom ook niet?
En toen konden eindelijk de groepjes (hollandse) boodschappen erin. Kaas, tulpen, veel worsten, maar ook herkenbare als tapalapa ( stokbrood), pommo (appel) en sweetbread ( broden).  De doos kon dicht. Oh wat was het donker binnen. Geen nood, Malang weet voor alles een oplossing. Twee kerstkaarsjes op batterij zette hij omgekeerd bovenop de doos, precies in de gleuf van de deksel. De trots,  toen we 's avonds in het donker over de compound naar de buurkinderen liepen! Met een verlichte 'Malangs MiniMarket'.
Ik moest meteen denken aan vroeger met Kerst. Als we een kerkje met verlichte raampjes en deurtjes bewonderden. Elke advent mocht er een raampje meer open. Met een echt brandend kaarsje erin. Doodeng..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reactie formulier bericht

terug in de tijd..

Malang was zeven, ik zestig jaar ouder. Bij zijn geboorte reden om te beslissen dat ik zijn oma zou zijn. Niet nadat zijn moeder zich door p...